Search
Close this search box.

Удължаване на пенис

Неудовлетвореността от размера и формата на мъжкия полов член се отразява не само във физически план, но и в изграждането на пълноценни интимни взаимоотношения. Възможностите за справяне с това препятствие са ограничени както от неудобството на самите мъже да коментират подобен проблем, така и от колебанието им да потърсят медицинска помощ и да се подложат на оперативна интервенция.

Инвазивните процедури в пластичната и естетичната хирургия предоставят нови възможности не само пред жените, които досега бяха привилегировани от нея, но и пред мъжете, които вече смело могат да се доверят на пластичния хирург.

1 час

Продължителност

1-3 месеца

Възтановителен период

оперативна

Тип процедура

Откъде да започнете?

Консултацията с Вашия пластичен хирург е първата стъпка, която трябва да предприемете преди да се подложите на интервенцията за уголемяване на мъжки полов член. По време на консултацията трябва да бъдете осведомени за всички възможности, касаещи конкретно Вашия случай. Една консултация трябва да включва:

  • обсъждане на Вашите цели и обща оценка на Вашето здравословно състояние
  • очакваните резултати и вероятните рискове от оперативно уголемяване на пенис
  • подробна информация за курса на лечение, препоръчван Ви от Вашия хирург, както и за допълнителните процедури, ако те са необходими

Вашият хирург ще отговори на всички Ваши въпроси.

Общото здравословно състояние и външният вид като цяло могат значително да повлияят на резултата от процедурата по пенис уголемяване. При консултацията те внимателно ще бъдат оценени и взети предвид от Вашия хирург. За успеха на процедурата и цялостното удовлетворение от нея, Вие трябва:

  • да споделите Вашите очаквания
  • да разкриете подробности относно здравословното Ви състояние, приемането на лекарства, употребата на витамини, заместители на билкова основа, алкохол, цигари и наркотици
  • точно да следвате инструкциите на Вашия хирург. По този начин Вие осигурявате Вашата собствена безопасност и успеха на процедурата.
Подготовка за операцията

Вашият пластичен хирург внимателно ще Ви разясни процедурата по увеличаване на пенис. Преди самата операция ще Ви бъдат дадени специфични напътствия, които ще включват:

  • предоперативни напътствия, диагностични тестове и лекарства
  • инструкции и лекарства за деня на самата операция
  • специфична информация, свързана с избраната упойка

Ще бъдете помолени да подпишете формуляр, с който уверявате Вашия хирург, че напълно разбирате лечението, на което се подлагате, възможните рискове и потенциални усложнения от операция по увеличаване на пениса.
Възможните рискове при операцията за удължаване на пениса са образуване на временни хематоми и инфекция. Всяка една операция носи рискове, свързани с анестезията. Тези и други фактори трябва да бъдат дискутирани с Вас преди да дадете Вашето съгласие за операцията по увеличаване на пениса.
Важно е да отправите всички интересуващи Ви въпроси към Вашия пластичен хирург. Безпокойството преди операцията от възможни рискове при увеличаване на пениса е напълно естествено и оправдано. 

Какво представлява самата операция?

Консултация за уголемяване на пениса, е най-важното, което трябва да предприемете. Всички техники за удължаване на пениса, ще бъдат обсъдени с Вас, за да се подбере най-подходящата съобразно Вашето тяло и Вашите цели. 

Най-популярната оперативната техника, която се използва за удължаване на мъжкия полов член, включва разрез с размери 4-6см в гънката между пениса и тялото. Зоната на триъгълника около пениса се инфилтрира предварително, за да се евакуира максимално мастната тъкан от тази зона. Пенисът се освобождава много внимателно от придържащите го към тялото елементи докато се стигне до пубисната кост. Тази манипулация е безкръвна.

Приблизително ¼ от пениса е „скрит“ в тялото. След внимателно освобождаване, тази „скрита“ част се изтегля максимално навън и се фиксира на ново място, което допринася за удължаването на пениса с от 2 до 4 см. Поставят се конци и стерилна превръзка. Операцията продължава около 1 час.

Непоследствено след операцията пенисът е леко оточен и подут в основата си и средната част. Тъй като самата оперативна намеса е в дълбочина в зоната на външния видим край на пениса, в редките случаи когато се изпитва лека болка, тя също се усеща в дълбочина.

Много често освобождаването на тялото на пениса се комбинира и с липосукция в зоната на триъгълника около пениса – основна причина за постоперативните отоци и хематоми в тази област. Ако сте неудовлетворени и от дебелината на Вашия полов член, то може да комбинирате удължаването с процедура по удебеляването. Комбинираната операция продължава приблизително 75 минути. Вие имате възможност да постигнете идеалните размери, които напълно ще Ви удовлетворяват и ще Ви вдъхнат самочувствие и увереност.

Възстановяване

Процесът по възстановяване след удължаване на пенис по оперативен път преминава в 3 етапа:

1-ви етап: От 24 до 72 часа след интервенцията са възможни леко парене и дискомфорт, усещане за леко разпъване на кожата на пениса.

2-ри етап: Между 72-ия час до 7-ия ден – дискомфортът изчезва. Възможно е при по-силно стискане на пениса, той да промени своята форма за известно време.

3-ти етап: Не се препоръчва секс за 3-4 седмици минимум. Контролните прегледи са през седем дни, за да се проследи правилното възстановяване на третираната област. Конците се свалят след 10-12 дни. Режимът на пациента е свободен, като трябва да се избягва активно физическо натоварване за период от 4 до 6 седмици.

Въздържание от сексуално общуване – в продължение на 30 дни. Препоръчват се леки „изтеглящи“ масажи сутрин и вечер с продължителност 5-15 мин. Тези масажи в никакъв случай не би трябвало да предизвикват силна болка. При появата на такава, задължително се консултирайте с хирурга си. В следоперативния период има също така изразен оток, който се нормализира в рамките на 1-3 седмици.

Приемаме, че пълното възстановяване след удължаване на пенис е в рамките на 30 – 90 дни от операцията. Съединителната тъкан, която се образува около пениса, повишава своята здравина до 6-ия месец от операцията. По възможност контролните прегледи се извършват на всеки 30 дни.

Резултати

В повечето случаи постигнатите резултати от увеличаване на пенис са задоволителни. Удължаването е в рамките на 1 до 3 см в зависимост от анатомичните дадености на пациента. Постига се траен ефект при удължаване на пенис, а резултатът не се променя във времето.

Самата операция не влияе по никакъв начин на либидото, степента на ерекция или нейната продължителност. Единственото, което се променя е ъгълът на ерекция – ако преди операцията пенисът е формирал спрямо тялото ъгъл от 45°, след оперативната намеса този ъгъл ще бъде 90°, т.е. ще „сочи“ точно напред.

Запазете час

Искате да постигнете визията на Вашите мечти?
Доверете се на нашите доверени специалисти с дългогодишен опит!