Search
Close this search box.

Плазмотерапия PRP

Плазмотерапия (Platelet Rich Plasma / PRP), известна като „вампирски лифтинг“, е революционно нова система за обновяване на увредената и състарена кожа чрез апликация на собствена плазма. PRP терапия се базира на способността на естествените лечебни сили на човешкия организъм да забавят процеса на стареене на кожата.

При плазмотерапия след съответната обработка на кръвната плазмата тя се инжектира на точно определени места в дермата, където има нужда от подхранване, хидратация, подмладяване и стимулиране на колагена.

Ако кожата Ви е загубила еласитичността си, ако слънцето и времето са оставили своя неблагоприятен отпечатък на лицето Ви, то плазмотерапията е подходяща за Вас процедура. 

1 час

Продължителност

5 процедури

Препоръчителен брой

апаратна

Тип процедура

целогодишно

Подходящ сезон

Kaква е технологията на процедурата PRP?

При PRP процедура малко количество венозна кръв (около 8-10 ml) се взима от пациента и се поставя в специална за целта малка епруветка с разделителен гел. Кръвта се центрофугира, за да се раздели на бедна на тромбоцити плазма, червени кръвни телца (еритроцити) и концентрирана на тромбоцити и бели кръвни телца (левкоцити).

Богатата на тромбоцити плазма (PRP – platelets reach plasma), която освен силна тромбоцитна концентрация и левкоцити, съдържа и множество„фактори на растежа“, отговорни за деленето на клетките и тяхното стимулиране, се инжектира в проблемните зони. Наранената тъкан или увредената или повяхнала кожа се възстановяват.

Каква е механизмът на действие?

Подмладяваща плазмотерапия механизъм на действие. Плазмата се инжектира в средните или дълбоки слоеве на дермата, където тромбоцитите освобождават своите растежни фактори. Растежните фактори от своя страна стимулират други клетки около мястото на инжектирането, като предизвикват увеличаване на техния обем.

По време на процеса се стимулират и фибробластите (вид клетки, които са отговорни за производството на колаген в тялото), тъй като именно колагенът е това, което придава на кожата по-младежки вид.

С напредване на възрастта в човешкото тяло се произвежда все по-малко колаген, което води до образуването на бръчки и фини линии по кожата. Плазмотерапията противодейства на естествения процес на клетъчно стареене, като активно стимулира производството на колаген. Тъй като в плазмотерапията се използва единствено биологичен продукт на пациента, няма опастност от алергии или чувствителност.

Търсени плазмотерапия ползи са трайното подмладяване на кожата и запазване на здравето й. При въпроси, консултирайте се с Вашия хирург.

В какви случаи е подходяща тази процедура?

Плазмотерапия PRP е подходяща при повяхнала, изтъняла или леко отпусната кожа, при фини линии и бръчици в областта на очите, устните, шията, деколтето, както и след продължително излагане на слънце. Богатата на тромбоцити плазма, която се явява своеобразен компонент на кръвта, е известна и със своето ефективно приложение за лечение на изгаряния и наранявания на кожата. Както мъже, така и жени могат да се подлагат на процедурата. PRP терапията може да бъде приложена върху лицето на пациента, особено около очите, устата и носа, както и в областта на шията и деколтето, за да се придаде по-младежки и сияен вид на кожата и да се възвърне нейната младежка еластичност. Благоприятно се повлиява състоянието на кожата на ръцете, както и грубите белези по тялото.

PRP се съчетавна прекрасно с други процедури.

Преди процедурата

Консултацията с Вашия пластичен хирург е първата стъпка, която трябва да предприемете, за да разберете как чрез тази процедура оптимално ще се подобри Вашата визия, както и да се информирате относно други състояния, породени от контракцията на лицевите и шийните мускули. По време на консултацията трябва да бъдете осведомени за всички възможности, касаещи конкретно Вашия случай. Една консултация трябва да включва:

  • обсъждане на Вашите цели и оценка на Вашето здравословно състояние
  • възможностите, които подмладяващите процедури предлагат
  • очакваните резултати от терапията с антибръчков филър и вероятните рискове

Вашият хирург ще отговори на всички Ваши въпроси.

При консултация за плазмотерапия желаните резултати, както и общото Ви състояние внимателно ще бъдат оценени и взети предвид от Вашия хирург. За успеха на процедурата и цялостното удовлетворение от нея, Вие трябва:

  • да споделите Вашите очаквания
  • да дискутирате предишни лечения с инжектиране на филъри, процедури по оформяне и подмладяване на лицето
  • да разкриете подробности относно здравословното Ви състояние, приемането на лекарства, употребата на витамини, заместители на билкова основа, алкохол, цигари и наркотици
  • точно да следвате инструкциите на Вашия хирург, осигурявайки по този Вашата собствена безопасност и успеха на процедурата.

За да запишете плазмотерапия консултация, можете да позвъните на телефоните по-горе.

Резултати

Какъв ефект от плазмотерапия да очаквате?
Ефектът от плазмотерапията е строго индивидуален и зависи от възрастта, начина на живот и наследствените предразположености на пациента. В общи линии, първоначалният резултат се наблюдава около 3 седмици след процедурата. Препоръчително е да се направят три процедури през интервал от 3 до 6 седмици за висок плазмотерапия ефект. След като вече сте постигнали резултата, към който се стремите, е желателно да правите поддържащи процедури един или два пъти годишно с цел запазване на ефект от плазмотерапия.

С една сравнително кратка и щадяща процедура, Вие ще подобрите текстурата на Вашата кожа, ще придобиете сияен вид и ще се почувствате подмладени и още по-щастливи. 

Запазете час

Искате да постигнете визията на Вашите мечти?
Доверете се на нашите доверени специалисти с дългогодишен опит!