Search
Close this search box.

Инжектиране на антибръчков филър

Изражението на лицето ни разкрива начина, по който се чувстваме. Въпреки че рядко се замисляме над това, всяко едно изражение и мимика са свързани с контракция на определени лицеви мускули. С течение на времето тези повтарящи се свивания на мускулите може да доведат до появата на бръчки и по-дълбоки гънки, които остават забележими дори когато лицето ни се завърне към по-релаксирано състояние.

Ако сте притеснени от наличието или появата на бръчки и гънки по лицето в резултат на мускулната активност или такива, появили се с течение на времето, подмладяващите процедури на лицето чрез инжектиране на антибръчков филър може да са подходящите за Вас. Чрез тях мускулите, виновни за нежеланите линии на лицето, се релаксират, бръчките и гънките се омекотяват, а в повечето случаи някои от тях и изчезват. Резултатът е по-гладко и освежено лице и по-младежко излъчване. 

Тази брошура ще Ви запознае в най-общи линии с процедурата по оформяне на лицето и намаляване на бръчките чрез инжектиране на антибръчко филър в рамките на антибръчкова терапия. 

Най-добрият начин обаче да научите как да постигнете Вашите цели и да удовлетворите Вашите желания чрез постяване на антибръчков филър е консултацията с пластичен хирург.

1 час

Продължителност

5 процедури

Препоръчителен брой

апаратна

Тип процедура

целогодишно

Подходящ сезон

Какво представлява инжектирането на антибръчков филър?

Антибръчковите филъри представляват пречистено терапевтично вещество, използвано при процедурите за подмладяване на лицето, намаляване на бръчките и смекчаването на:

  • Линиите на намръщване, хоризонталната гънка или вертикалните бръчици, които се образуват между веждите
  • Гънките, разположени хоризонтално по протежение на челото
  • Бръчиците, които се образуват в ъгълчето на окото
  • Гънките в назолабиалната област (от външния ръб на носа до ъгълчето на устата)
  • Марионетните линии (от ъглите на устата надолу до брадичката)
  • Връзките на врата, наречени платизмални връзки

При този тип подмладяващи процедури се затруднява движението на мускулите, които създават нежеланите линии на лицето. Процесът се нарича денервация. Кожната повърхност не се променя, а само се релаксират мускулите, които причиняват появата на гънки и бръчки. Антибръчков филър може да се използва и за оформяне на лицето, например при забележима асиметрия на веждите, както и за обездвижване на мускулите, които с неестествените си контракции създават неестествен външен вид.

Подмладяващите процедури с инжектиране на антибръчков филър обикновено се прилагат при мъже и жени, чиято лицева тъкан и мускули са в добро състояние и които имат реалистични очаквания относно временните резултати от терапията. Въпреки че при инжектирането на антибръчков филър ефект мигновено се наблюдава, резултатите не са перманентни. Лечението обикновено трябва да се повтори в рамките на 3-6 месеца за подобряване на резултатите.

Терапията с антибръчков филър се използва и за некозметични цели при лечението на:

  • Спазми на клепача или окото
  • Спазми на лицевите или шийните мускули
  • Спазматични мускули в резултат на състояния като церебрална парализа
  • Мигрени
  • Неестествено изпотяване

В Съединените щати, терапията с антибръчков филър е одобрена от администрацията по храни и лекарства за лечението на средни до остри гънки. Употребата на антибръчков филър като козметично средство в други области е често срещана, въпреки че засега не е официално призната. Козметичните процедури с антибръчков филър са одобрени в повече от 60 страни по света. Информирайте се за статуса на антибръчков филър във Вашата страна.

Процедурата съвсем не е лесна. Ефективната и безопасна употреба на антибръчков филър изисква квалифициран лекар, подробно запознат с лицевата мускулатура. Избирайки да направите Вашата процедура при пластичен хирург, Вие не просто избирате някой, който има опит с процедурите по оформяне на лицето и редуциране на бръчките, но и с всички видове неоперативни и оперативни процедури за подмладяване на лицето.

Откъде да започнете?

Консултацията с Вашия пластичен хирург е първата стъпка, която трябва да предприемете, за да разберете как чрез тази антибръчков филър процедура оптимално ще се подобри Вашата визия, както и да се информирате относно други състояния, породени от контракцията на лицевите и шийните мускули. По време на консултацията трябва да бъдете осведомени за всички възможности, касаещи конкретно Вашия случай. Една консултация трябва да включва:

  • обсъждане на Вашите цели и оценка на Вашето здравословно състояние
  • възможностите, които подмладяващите антибръчков филър процедури предлагат
  • очакваните резултати от терапия с антибръчков филър и вероятните рискове

Вашият хирург ще отговори на всички Ваши въпроси.

При консултацията желаните резултати, както и общото Ви състояние внимателно ще бъдат оценени и взети предвид от Вашия хирург. За успеха на Вашата антибръчков филър процедура и цялостното удовлетворение от нея, Вие трябва:

  • да споделите Вашите очаквания
  • да дискутирате предишни лечения с инжектиране на филъри, процедури по оформяне и подмладяване на лицето
  • да разкриете подробности относно здравословното Ви състояние, приемането на лекарства, употребата на витамини, заместители на билкова основа, алкохол, цигари и наркотици
  • точно да следвате инструкциите на Вашия хирург, осигурявайки по този Вашата собствена безопасност и успеха на процедурата.
Подготовка за процедурата

Преди процедурата ще бъдете помолени да подпишете формуляр, с който уверявате Вашия хирург, че напълно разбирате лечението с инжектиране на антибръчков филър, на което се подлагате, възможните рискове и потенциални усложнения.

Страничните ефекти при инжектиране на антибръчков филър включват главоболие, гадене или грипоподобни симптоми, дихателна инфекция и увисване на клепачите или веждите. Всички тези ефекти са рядко срещани и временни. Преди да дадете Вашето съгласие, всички рискове трябва да бъдат обсъдени с Вас.
Важно е да отправите всички интересуващи Ви въпроси към Вашия пластичен хирург.

Вашата индивидуална процедура

Вашият пластичен хирург внимателно ще оцени състоянието на мускулната активност, довела до чертите, които Вие искате да бъдат коригирани, като Ви помоли да изразите различни мимики. Стратегически точки от лицето и шията може да бъдат маркирани за указване местата на инжекциите. Третираните зони с антибръчков филър ще бъдат предварително почистени с антибактериално вещество и за по-чувствителните пациенти, може да се предложи и леко вцепеняване на зоната за намаляване на дискомфорта.

Инжектирането отнема само няколко минути. След приключване, маркировките на избраните зони за антибръчков филър терапия, направени в началото на процедурата ще бъдат почистени, а за намаляване на минималния и временен дискомфорт, зоната ще бъде изстудена. Позволява се поставянето на грим, стига да не се прилага голям натиск на току-що третираните места, защото това може да доведе до разпръскването на антибръчков филър и на други места.

Допълнителни процедури като химически пилинг или микродермабразио още повече ще подобрят състоянието на кожата на лицето. По-дълбоките гънки и бръчки може да се третират и чрез инжектирането на филъри. Тази процедура, извършена след поставянето на антибръчков филър, не само ще подобри вида на кожата, но и ще допринесе за пълнотата на лицето.

Подмладяващите процедури на лицето и намаляването на бръчките чрез инжектиране на антибръчков филърсе препоръчва и в комбинация с процедурите по повдигане на веждите и лифтинг. Инжектирането на антибръчков филър се препоръчва и преди извършването на оперативни подмладяващи процедури за пълното отпускане на подлежащите мускули.

Резултати

След приключване на процедурата ще бъдете инструктирани как да да полагате за третираните зони, както и за цялостното си здравословно състояние.

След провеждане ще станете свидетели на мигновени, но частични антибръчков филър терапия резултати. По-гладкият външен вид и намаляването броя на бръчките ще бъдат забележими през следващите няколко дни в зависимост от индивидуалните характеристики.

Понякога еднократното третиране с антибръчков филър не води до очакваната релаксация на мускулите. Необходимо е да посетите Вашия пластичен хирург между 7 и 14 ден за допълнителни процедури. В противен случай след 3 до 6 месеца ще е необходима повторна процедура за поддържане на резултатите от първоначалното редуциране на бръчките.

С времето третираните мускули може значително да отслабнат и ще забележите, че резултатите от процедурата траят значително по-дълго в сравнение с преди. Тъй като подмладяващите процедури на лицето са временни, ако решите да ги прекратите, много е вероятно мускулите да възвърнат пълната си активност. Това означава и връщане на бръчките, причинени от тяхната активност.

Ще останете изненадани в каква степен тази относително бърза и безболезнена процедура ще подобри начина, по който Вашето лице изглежда и ще възвърне младежкото Ви излъчване. Споделете впечатленията си към от получените антибръчков филър терапия резултати с Вашия хирург. 

Запазете час

Искате да постигнете визията на Вашите мечти?
Доверете се на нашите доверени специалисти с дългогодишен опит!