Search
Close this search box.

Уголемяване на устни с хиалурон/филъри

Уголемяването на устни с хиалуронова киселина е една от най-популярните естетични процедури за създаване на обем и контур.

Хиалуроновата киселина е естествено съединение, което се съдържа в кожата и отговаря за нейната хидратация и еластичност. Филърите на базата на хиалуронова киселина осигуряват безопасен, бърз и ефективен начин да се постигнат по-обемни, пълни и добре оформени устни.

10-15 минути

Продължителност

7-14 дни

Възтановителен период

инжекционна

Тип процедура

Kaкво представлява процедурата?

Процедурата по увеличаване на устните с хиалуронова киселина е минимално инвазивна и бърза – протича под локална анестезия в рамките на 10 до 15 минути. Лекарят инжектира филър с фина игла  в определени точки на устните, за да създаде желаната форма и обем. 

Нашата препоръка е да не се прекалява с обема, а първоначално да се постави 1 мл хиалуронова киселина в устните и да се изчака 7 до 14 дни и след това да се добави допълнително количество. По този начин ще се постигне максимално естествен резултат и пациентът ще може да прецени възможно най-добре колко голям обем желае да придаде на устните си.

Колко често е необходимо да се прави?

Едно от големите предизвикателства пред пластичната и естетична хирургия в областта на устните е именно откриването на решение за перманентно уголемяване на устни. Трайността при неперманентните методи за увеличаване на обема на устните е непредсказуема. Както различните видове филъри за устни с изкуствено добавени компоненти за по-дълъг живот, така и естествено извлечената собствена мастна тъкан, изискват периодичност на поставянето.

Какви са предимствата на поставяне на хиалурон/филъри в устните?

Поставянето на хиалурон в устните е процедура с множество предимства, което я прави един от най-популярните методи за коригиране на устните.

  • Естествени резултати: Хиалуроновата киселина придава на устните естествен вид и усещане, като запазва мекотата и еластичността им.

  • Безопасност и минимален риск: Тъй като хиалуроновата киселина е естествен пълнител на междуклетъчното пространство, рискът от алергични реакции или отхвърляне е минимален. 

  • Контрол на обема: Процедурата позволява прецизно дозиране на филъра, така че да се постигне желаният обем и форма на устните.

  • Хидратация: Хиалуроновата киселина притежава свойството да задържа вода, което подобрява хидратацията и свежестта на устните.

  • Възможност за корекции: След процедурата устните могат лесно да бъдат коригирани за постигане на оптимални резултати.

Възстановяване

Резултатите са видими веднага след процедурата, но окончателният ефект се проявява след около 24 часа, когато отшуми първоначалния оток. Хиалуроновата киселина осигурява временен ефект, който трае между 6 и 12 месеца, в зависимост от индивидуалния метаболизъм и използвания филър. След това процедурата може да бъде повторена за поддържане на желания резултат.

Какви други възможности има за увеличаване на устните?

Запазете час

Искате да постигнете визията на Вашите мечти?
Доверете се на нашите доверени специалисти с дългогодишен опит!