Search
Close this search box.

Липлифт

Липлифтът е хирургична процедура, предназначена да повдигне и подобри формата на горната устна, създавайки по-младежки и хармоничен вид на лицето. Интервенцията намалява разстоянието между носа и горната устна, като същевременно придава по-изразен и обемен контур на устните. 

Липлифтът е отличен избор за хора, които искат дълготраен и естествен резултат.

45-60 минути

Продължителност

3-5 дни

Възтановителен период

операционна

Тип процедура

Kaкво представлява процедурата?

Липлифтът е минимално инвазивна хирургична интервенция, при която се премахва малък участък от кожата под носа, за да се скъси разстоянието между носа и горната устна. Това води до повдигане на устната, като част от розовата й част става по-видима и устните изглеждат по-пълни и изразени. В резултат на тази процедура горната устна придобива по-голям обем и естествена форма.

Липлифтът се извършва под локална анестезия и отнема между 45 минути и 1 час. По време на операцията хирургът прави малък разрез в основата на носа и премахва малко количество кожа. Това повдига горната устна и я прави по-обемна и изразена. След процедурата може да се наложат няколко дни за възстановяване, като лекото подуване и зачервяване обикновено отшумяват в рамките на една до две седмици.

Какви са предимствата на липлифта?

Липлифтът е процедура с множество предимства, някои от които са както следва.

  • Дълготрайни резултати: За разлика от хиалуроновата киселина/филърите, които имат временен ефект, липлифтът осигурява постоянни резултати, тъй като е хирургична процедура.

  • Подчертаване на естествената форма на устните: Липлифтът не променя драстично външния вид на устните, а по-скоро подобрява тяхната форма и симетрия, правейки ги по-видими и пропорционални.

  • Минимални белези: Разрезът се прави под носа, в естествената гънка, което прави белега почти незабележим след пълното възстановяване.

  • Подмладяващ ефект: Липлифтът придава младежки вид на лицето, тъй като намалява удължаването на горната устна, което често се случва с възрастта.

  • Естествено уголемяване: Процедурата осигурява по-пълни устни без необходимостта от използване на чужди материали, като филъри или импланти.

Възстановяване

След процедурата се появава лек оток, които постепенно намаляват в рамките на няколко дни. Белегът е малък и обикновено се скрива в естествената гънка под носа, като става почти незабележим най-често до към шестия месец.

Резултатите са видими веднага, но окончателният ефект се проявява след пълното заздравяване на тъканите.

Запазете час

Искате да постигнете визията на Вашите мечти?
Доверете се на нашите доверени специалисти с дългогодишен опит!