Search
Close this search box.

PRP

PRP (Platelet-Rich Plasma) терапията е иновативен и високо ефективен метод за възстановяване на косата и подобряване на състоянието на скалпа, който използва собствените ресурси на организма за постигане на естествени и дълготрайни резултати.

Предимства на PRP терапията

Естествен метод: Използва се собствената кръв на пациента, което минимизира риска от алергични реакции и усложнения.

Бързо възстановяване: Процедурата е минимално инвазивна и не изисква дълъг период на възстановяване.

Дълготрайни резултати: Резултатите от PRP терапията са трайни и се подобряват с времето, тъй като регенеративните процеси продължават да действат.

Kaква представлява процедурата PRP?

PRP терапията включва използването на плазма, обогатена с тромбоцити, която се извлича от собствената кръв на пациента. Тромбоцитите съдържат растежни фактори, които стимулират регенерацията на тъканите, възстановяването на космените фоликули и подобряването на текстурата и еластичността на кожата.

Процедурата стъпка по стъпка

Извличане на кръв: Процедурата започва с вземане на малко количество кръв от пациента.

Центрофугиране: Кръвта се обработва в специална центрофуга, която отделя плазмата, богата на тромбоцити, от останалите компоненти.

Инжектиране: Получената PRP се инжектира в целевите области на скалпа или кожата с помощта на микроигли.

Колко процедури за необходими?

За придобиване на максимален ефект препоръчителният брой процедури е 3 до 4 през 10-15 дни и след това веднъж месечно за поддръжка.

Кога се виждат резултатите?

PRP терапията е ефективен метод за възстановяване на косата, но резултатите изискват време и търпение. Обикновено следните времеви рамки са характерни:

Първи 2-4 седмици: След процедурата може да се наблюдава леко зачервяване и чувствителност в областта на скалпа. В този период косопадът може временно да се увеличи, което е нормална част от процеса на възстановяване и се нарича “телогенен ефлувий”.

1-3 месеца: Първоначални признаци на подобрение започват да се проявяват. Косата започва да расте в нови области и може да се забележи, че съществуващата коса изглежда по-здрава и по-плътна. Обикновено в този период започват да се появяват нови, фини косми.

3-6 месеца: По-значителни резултати стават видими. Косата продължава да се сгъстява, а новите косми започват да се удължават и укрепват. Възможно е да се наблюдава значително намаляване на косопада и подобрение в цялостния вид на косата.

6-12 месеца: Пълните резултати от PRP терапията обикновено стават видими след 6 до 12 месеца. Косата изглежда значително по-гъста и здрава, и общото състояние на скалпа се подобрява. Растежът на нова коса е значителен, а съществуващата коса е по-силна и по-плътна.

Фактори, влияещи на резултатите

Брой процедури: Обикновено се препоръчват няколко сесии PRP терапия за постигане на оптимални резултати.

Индивидуални фактури: Възраст, генетика и общо здравословно състояние могат да повлияят на времето и степента на подобрение.

Запазете час

Искате да постигнете визията на Вашите мечти?
Доверете се на нашите доверени специалисти с дългогодишен опит!