Search
Close this search box.

д-р Николай Георгиев

д-р Николай Георгиев

Пластичен хирург

Доктор Николай Георгиев е пето поколение лекар. През 1990 г. завършва Медицинска академия – София, а през 1998 г. придобива специалност по обща хирургия. Работи като детски хирург в най-голямата в страната болница за активно лечение и спешна медицина – УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“. От 1995 г., успоредно с държавната работа, е асистент в клиниката на доц. Христо Бояджиев, което му помага да открие истинското си призвание – пластичната хирургия – и да продължи развитието си в тази област. През 2006 г. придобива специалност „Пластично-възстановителна хирургия“. Същата година създава Медицински център по пластична, естетична и реконструктивна хирургия „Д-р Николай Георгиев“, където успешно практикува и до днес. 

През 2012 г. към клиниката е създаден Център за постоперативна рехабилитация и козметика, в който пациентите получават професионална помощ за своето по-бързо и пълно възстановяване. Д-р Николай Георгиев е хирург с повече от 25 години опит в областта на пластичната, естетичната и реконструктивната хирургия, а броят на пациентите, които лично е оперирал, надхвърля 15 000. Професионалната му биография включва специализации, стажове и участия в световни конгреси в Австралия, Япония, САЩ, Бразилия, Турция, Англия, Швеция, Швейцария, Германия, Русия, Дубай, Испания, Белгия и Румъния, които го срещат с водещи специалисти в областта на пластичната хирургия. Член е на Българската асоциация по пластична, реконструктивна и естетична хирургия (БАПРЕХ), на Европейската асоциация на пластичните хирурзи (EURAPAS) и Международната асоциация по естетична пластична хирургия (ISAPS). В резултат на многобройните си участия в стажантски програми и специализации д-р Георгиев разработва и постоянно усъвършенства свои собствени оперативни методи, които прилага в своята практика. Работи съвместно с водещи български онкохирурзи в областта на реконструктивната хирургия на гърдата след карцином на млечната жлеза и е първият в България, който използва двукомпонентно тъканно платно TIGAR. От 2017 г. организира ежегодни курсове за чуждестранни пластични хирурзи в областта на естетичната реконструкция на гърдата. Обученията се провеждат под егидата на Johnson & Johnson и се използват импланти Mentor. След специализация в САЩ при проф. Сидни Колман и в Япония при проф. Омори д-р Георгиев разработва своя техника за трансфер на мастни клетки и PRP в областта на лицето, дланите, гърдите и глутеусите (бразилски лифтинг на дупето), чиято цел е подмладяване и контуриране на тези зони. Курсът в клиниката на белгийските хирурзи Патрик Тонар и Верпале в Гент, Белгия, води до създаването на собствена техника за подмладяване на лице. Пред 2004 г., след специализация в областта на ендоскопската хирургия при проф. Оскар Рамирес в САЩ, заедно с проф. Анастасов прави първия в България фронтален фейслифтинг. Завършеният през 2011 г. курс в Лондон (Великобритания) го стимулира да усъвършенства фронтлифта, като за целта използва резорбируемия материал ЕНДОТИН, който съкращава възстановителния период на пациента. След специализации в Истанбул (Турция) и Бергамо (Италия) при професорите Черкез и Роботи д-р Георгиев обединява най-доброто от двете школи в комбинирана техника за корекция на носа (ринопластика) с радиочестотен апарат „Пиезо“, водеща до по-бързо възстановяване и минимален оток. Д-р Георгиев прилага собствени методики и в друго направление – корекцията на интимните зони на мъжа и жената (удължаване и удебеляване на пенис; стесняване и подмладяване на влагалище и срамни устни). Прилага различни видове контуриране на тялото чрез ултразвукова, врибрационно-аспирационна и лазерна липосукция.

Д-р Мартин Генов

Естетична хирургия

Д-р Мартин Генов е специалист по пластично-възстановителна и естетична хирургия. Чрез естетика и наука той създава изкуство в пластичната хирургия, а прецизността и вниманието към всеки детайл са негова философия. Усетът му за красота е безпогрешен, a атестат за неговата работа са доволните пациенти от България и чужбина.
Завършил е медицина и медицински мениджмънт към Медицински университет – София. Практикува реконструктивна, естетична и пластична хирургия в едни от най-престижните болници в България и чужбина. Той е единственият българин специализирал и работил в най-голямата частна клиника в Северна Европа – Akademikliniken, Стокхолм, Швеция, под ръководството на световноизвестния проф. Пер Хеден.

Уменията и таланта на д-р Генов са получили високо признание и в клиниките Villa Bella в Италия, където той твори под ръководството на дългогодишния президент на Италианската асоциация по пластична и естетична хирургия проф. Джовани Боти и в St. Andrews Center for Plastic Surgery and Burns – Broomfield Hospital, Великобритания, в екип с едни от най-известните и признати консултанти по реконструктивна и естетична хирургия в Обединеното кралство. 
Д-р Генов е доказал професионализма си и в едни от най-добрите болници в България – УМБАЛ “Александровска“ и УМБАЛСМ “Пирогов“. В последните две години, заедно със свои колеги участва в създаването и развитието на отделението по пластично-възстановителна и естетична хирургия в МБАЛ ”Уни Хоспитал”, Панагюрище. От началото на 2017 година д-р Генов провежда консултации и операции в Медицински център за пластична хирургия “Д-р Николай Георгиев”.
Прецизността и усета към съвършенство са вродени в характера на д-р Мартин Генов. Той се отдава с еднаква страст както на работата си, така и на хобитата си през свободното време. Запален фен е на кулинарията, гмуркането и подводната фотография, с които доказва своята страст към детайла.